ЦПД: Росіяни почали дезінформаційні кампанії до 9 травня на ТОТ України

ЦПД: Росіяни почали дезінформаційні кампанії до 9 травня на ТОТ України

Російські окупанти розпочали дезінформаційні кампанії на ТОТ України до 9 травня. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації.

За даними ЦПД, дезінформаційні та маніпулятивні кампанії відбуваються у Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та в Криму.

Так, на Донеччині росіяни вже активно готуються до "свята 9 травня". Зокрема вони запланувати цілий комплекс заходів, включно з подальшою мілітаризацією освітнього процесу.

На Запоріжжі, а саме у Бердянську, так звані волонтери готують на базі місцевого педагогічного університету "вожатих" з "руху перших" для "орлят росії" - примусового руху першачків.

У Генічеську на Херсонщині окупанти провели лекцію "Коля Арбузов - мешканець російської Херсонщини", щоб сформувати у дітей "громадянську самосвідомість", роз’яснити "справжні цінності" та важливість поваги до рф.

Крім того, за даними ЦПД, у Криму російські окупанти запустили агітаційну кампанію та закликають місцевих жителів вступати до росгвардії. 

"Окупаційна влада намагається сформувати з жителів Криму особливий підрозділ", - наголосили у Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляли "Ми-Україна", у ЦПД заявили, що в Україні починають боротьбу з ТіkTok-каналами, які поширюють ворожу пропаганду.

Головне