ЦПД попереджає: росія може готувати криваву провокацію на Курщині

ЦПД попереджає: росія може готувати криваву провокацію на Курщині

Російська влада, ймовірно, веде підготовку до здійснення провокації з жертвами серед цивільного населення на території Курської області. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

За його словами, кремлівська пропаганда останнім часом посилено поширює неправдиві повідомлення про нібито плани українських військових використати заборонену зброю. Такі дії можуть свідчити про підготовку російськими спецслужбами провокацій з метою звинувачення України.

"Росіяни можуть готувати провокацію з хімічною зброєю, оскільки повідомлення про начебто використання Україною таких озброєнь вони поширюють саме зараз", – заявив Коваленко.

Офіцер Сил оборони наголосив, що Україна не використовує заборонених видів озброєнь і діє цивілізовано, захищаючи мирних жителів у Курській області від російських обстрілів. Натомість, за його словами, рф готова пожертвувати життями власних громадян заради звинувачень на адресу України.

Коваленко також зазначив, що через відсутність реальних доказів російська пропаганда зосереджується на вигаданих історіях, зокрема про нібито розстріляну вагітну жінку. Ця тактика нагадує стратегію, яку Москва використовувала на початку вторгнення в Донецьку та Луганську області у 2014 році.

"Зараз росія задіює креативні агентства та театральні студії, які фінансуються по закритих статтях міноборони рф для виробництва контенту з нібито "окупованих Україною територій", – підкреслив керівник ЦПД.

Раніше Центр протидії дезінформації вже фіксував поширення фейкових відеоматеріалів за участі псевдо-українських військових. До створення таких відео була причетна студія "Крылья", пов'язана з Міністерством оборони рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни масово перенаправляють гуманітарні вантажі, призначені для тимчасово окупованих територій України, на Курську область.

Головне