ЦПД: Північна Корея не готує 100 тисяч військових для війни в Україні

ЦПД: Північна Корея не готує 100 тисяч військових для війни в Україні

Інформація про нібито підготовку 100 тисяч військових КНДР для залучення у війні в Україні не відповідає дійсності.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко у "Telegram".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Північна Корея може відправити на війну в Україні від 10 до 100 тисяч військових для підтримки росії. Також повідомлялося, що кілька тисяч солдатів із Північної Кореї зараз проходять підготовку в рф.

Нагадаємо, Путін вніс до Державної думи проект ратифікації Договору про всеосяжне стратегічне партнерство між рф та Північною Кореєю. Коваленко прокоментував даний крок російського диктатора. Зокрема він заявив, що світ повинен буде відреагувати, якщо КНДР вступить у війну в Україні. У випадку, якщо цього не станеться, росія нападе на країни НАТО протягом наступних кількох років, наголосив керівник ЦПД.

"Якщо демократії закриють очі на можливий повноцінний вступ у війну КНДР на боці росії, москва почне підготовку і накопичення ресурсів для атаки країн НАТО у наступні 4-6 років. Зокрема, країни Балтії будуть під загрозою", - зазначив Коваленко.

Президент України Володимир Зеленський також заявляв, що росія посилює співпрацю з КНДР.

"Ми бачимо, що нарощується союзництво між росією й такими режимами, як у Північній Кореї. Це вже не просто про передачу зброї. Це фактично про передачу людей з Північної Кореї до військових сил окупанта", - наголосив глава держави.



Як повідомляли "Ми-Україна", керівник ЦПД Андрій Коваленко пояснив, що росія планує залучити військових з КНДР до війни в Україні, оскільки розуміє, що російські строковики не можуть воювати якісно.

Головне