ЦПД: інформація про мітинг на підтримку Палестини в центрі Києва – фейк

ЦПД: інформація про мітинг на підтримку Палестини в центрі Києва – фейк

Російські пропагандистські ресурси поширили інформацію, що нібито на Софійській площі в центрі Києва відбувся мітинг на підтримку Палестини. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО України.

За інформацією ЦПД, відеозапис зроблений ще 2021 року на пропалестинській акції, серед кураторів якої були і проросійські організації.

“Мета таких вкидів росіян – дискредитація України та провокування в нашій державі міжетнічних і міжконфесійних конфліктів”, – наголосили у ЦПД.

Нагадаємо, що в Україні заборонені будь-які масові акції під час дії воєнного стану.

“Новина про акцію протесту була проілюстрована відповідним відеозаписом. Приводом для мітингу, за інформацією пропагандистів, начебто стало вбивство в Ірані очільника політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з артилерії вдарили по Миловому Бериславського району, постраждала 77-річна жінка, яка на момент обстрілу перебувала у будинку. Про це повідомляє обласна військова адміністрація.

Як писали "Ми-Україна" раніше, київська область вже другу ніч поспіль стала мішенню для атак російських ударних дронів. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив про наслідки повітряного нападу. 

Головне