Цього літа від спеки в Південній Кореї померло втричі більше людей, ніж минулого

Цього літа від спеки в Південній Кореї померло втричі більше людей, ніж минулого

У Південній Кореї цього літа від спеки загинуло 23 людини. У червні-липні подекуди в країні температура повітря підіймалася до +47 °C, пише Yonhap.

"В цілому 21 особа померла від, ймовірно, пов'язаних зі спекою захворювань у період з 20 травня до кінця липня. Тільки у вівторок було зареєстровано ще два випадки смерті", - йдеться у дописі місцевих екстрених служб.

Для порівняння, за аналогічний період у 2022 було зафіксовано лише сім подібних випадків.

Станом на сьогодні в Південній Кореї зареєстровано 400 випадків захворювань, пов'язаних зі спекою.

У країні діє чотириступенева шкала небезпеки, пов'язаної з погодними явищами. Напередодні уряд вперше за чотирирічний період підвищив попередження про сильну спеку до найвищого рівня. Його запроваджують, коли температура досягає +35 °C на більшій частині території країни або +38 °C - у певних регіонах, однак упродовж щонайменше трьох діб.

Нагадаємо, вчені дійшли висновку, що екстремальна спека на Землі повторюватиметься кожні два-п’ять років. Науковці провели дослідження і дійшли висновку, що періоди надвисоких температур повторюватимуться, якщо людство не зменшить рівень шкідливих викидів. Також вони зазначають, що поточна ситуація у різних країнах світу, де температура б’є всі рекорди, є наслідком зміни клімату. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Японія пережила найспекотніші пів року у своїй історії. Температурні показники, зафіксовані в період з січня по липень 2023 року, виявились найвищим від початку проведення в країні метеорологічних спостережень,тобто від кінця ХІХ століття.

Головне