ЦНС: У липні російські окупанти вивезли 280 дітей з Луганщини до Калмикії

ЦНС: У липні російські окупанти вивезли 280 дітей з Луганщини до Калмикії

У липні 2023 року росіяни вивезли з тимчасово окупованої Луганської області до російської республіки Калмикія близько 280 дітей. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відомо, що дітей вивезли з тимчасово окупованого Антрацитівського району Луганщини, а у Калмикії їх відправляють до "козачого кадетського корпусу".

"До кінця літа окупанти планують вивезти загалом біля 500 українських дітей. Таким чином, росіяни не лише викрадають дітей з ТОТ, але й зомбують їх агресивною пропагандою, перетворюючи на майбутніх яничарів", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що від початку повномаштабного окупанти масово депортують українських дітей з окупованих територій України. Їх вивозять до окупованого Криму, рф та Білорусі.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Генічеську на Херсонщині російські окупанти погрожують місцевим депортацією до Сибіру в разі відсутності паспорта росії.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, прокуратура та СБУ повідомили трьом особам про підозру за викрадення українських дітей з Херсонщини до росії. Подібні підозри оголошуються вперше.

Головне