ЦНС: Росіяни впроваджують для дітей на ТОТ уроки, на яких вчать вбивати

ЦНС: Росіяни впроваджують для дітей на ТОТ уроки, на яких вчать вбивати

Окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Запорізькій області, активно впроваджують уроки так званого патріотизму, залучаючи до цього бойовиків терористичних угруповань “сво”.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

На цих уроках дітей навчають, що “вбивати ворога - це не гріх”, формуючи у них викривлене уявлення про війну, як про щось “правильне” і виправдане. 

За інформацією ЦНС, крім учасників війни проти України, масштабну акцію “служу отєчєству” розгорнули на тимчасово окупованій території Запорізької області московські попи. У Мелітополі “батюшки”, які водночас є військовослужбовцями росгвардії, закликають дітей вступати до лав російської армії.

Метою таких уроків є формування у молоді лояльності до російської агресії, що є грубим порушенням міжнародних стандартів освіти та прав людини. Окупанти свідомо спотворюють моральні принципи та нормалізують насильство, що викликає серйозне занепокоєння у міжнародної спільноти щодо майбутнього дітей на цих територіях.

Нагадаємо, на росії розглядають можливість запровадити податок для родин, які проживають на тимчасово окупованих територіях та не мають дітей.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росія повинна повернути викрадених українських дітей їхнім родинам. Відповідну заяву зробили міністри закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро і Канади Мелані Жолі.

Головне