ЦНС: Окупанти на ТОТ вербують старшокласників для війни

ЦНС: Окупанти на ТОТ вербують старшокласників для війни

У тимчасово окупованому Старобільську на Луганщині російські загарбники організували пропагандистські кампанії у школах, де старшокласників намагаються залучити до підписання контрактів з російськими військовими.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Окупанти у Старобільську Луганської області запустили нову хвилю пропаганди, спрямовану на школярів старших класів. За інформацією місцевих джерел, російські військові проводять рейди по навчальних закладах, де пропонують випускникам "гроші та різні соціальні пакети" в обмін на зобов’язання після закінчення школи підписати контракти з Міноборони рф.

"Вербувальники" підкреслюють, що старшокласники, навіть якщо не підпишуть контракт, все одно будуть мобілізовані через рік-два, тому підписання контракту на їхню думку є більш вигідним варіантом із фінансової точки зору.

"Така пропагандистська кампанія спрямована на залякування дітей і створення хибної уяви про те, що їхнє майбутнє вже вирішене окупаційною владою", - йдеться у повідомленні.

Окрім спроб вербування школярів, окупаційна влада посилила тиск на місцевий бізнес. Власникам підприємств наказано передати до окупаційних військкоматів списки всіх працівників, особливо тих, хто не отримав російські паспорти. Таким чином, загарбники намагаються поставити під контроль якомога більше громадян для подальшої мобілізації.

Нагадаємо, окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях України активно посилили фільтраційні заходи серед дітей та підлітків, виправдовуючи це боротьбою зі злочинністю.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в будівлі одного з пунктів попереднього збору військовозобов'язаних на Полтавщині виявили тіло чоловіка, який вчинив самогубство.

Головне