ЦНС: Через відключення світла зупинилась подача води в окупований Донецьк з рф

ЦНС: Через відключення світла зупинилась подача води в окупований Донецьк з рф

У окупованому Донецьку виникли проблеми з водопостачанням через погане функціонування водогону, який збудували російські окупанти. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

За даними ЦНС, через відключення світла  з ладу вийшли насосні станції.

"Політика кремля продовжує позбавляти води мешканців Донецької агломерації. Побудований окупантами водопровід Дон-Донбас не працює. Мешканці Донецька мають перебої з постачанням води, адже водогін Сіверський Донець - Донбас не функціонує через бойові дії. Для розв’язання проблеми окупанти два роки будували новий водогін з Дону, але його потужності проблему не вирішили й вода в Донецьку подається за графіками.

Тепер же, через відключення світла на росії насосні станції новозбудованого каналу вийшли з ладу й водогін зупинився повністю", - йдеться у повідомленні.

У Центрі наспротиву наголосили, що на ремонт росіянам потрібні місяці, а ситуація з водою на ТОТ уже погіршилася.

Також у ЦНС нагадали, що відподно до міжнародного права, саме  окупанти несуть відповідальність за забезпечення життєдіяльності на захоплених територіях.

Як повідомляли "Ми-Україна", в одному з міст Сумської області вводять графіки подачі води через відключення електроенергії. Водопостачання буде обмежено в деяких районах Конотопа.

Головне