Цієї доби у Бахмуті ЗСУ ліквідували 166 окупантів, ще 206 - поранені, - Череватий

Цієї доби у Бахмуті ЗСУ ліквідували 166 окупантів, ще 206 - поранені, - Череватий

Втрати росії у Бахмуті щоденно зростають. Лише цієї доби вороже військо втратило на Бахмутському напрямку 166 солдатів, ще понад 200 окупантів отримали поранення.

Відповідні дані в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" навів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Ворог у нашій операційній зоні продовжу ставити собі за мету захоплення міста Бахмут. За цю добу було 375 обстрілів на Бахмутському напрямку з різних видів типів ствольної артилерії та РСЗВ, відбулося вісім боєзіткнень... Підбито ворожий танк Т-72, бойову машину піхоти, легкий броньований тягач, безпілотник типу "Орлан" та шість складів з боєприпасами", - розповів він.

Череватий підтвердив слова керівника прес-служби 26 артилерійської бригади Олега Калашнікова щодо того, що у ворога на вказаному напрямку так званого "снарядного голоду" немає.

"За заявами Пригожина треба, щоб ціла бригада слідкувала - розвідників, психіатрів, спеціалістів інформаційної боротьби. Його слова потребують верифікації, побачимо все у найближчі декілька діб. Єдине що, вся ця череда його заяв йде в канві однієї головної події, що він взяв на себе величезні військові зобов'язання і він з ними не справляється через те, що українські Сили оборони масово вбивають "вагнерівців", а джерела поповнення особового складу - немає.... Пригожин шукає будь-якого способу уникнути розплати за невиконані зобов'язання і вже протягом місяця робить цей "білий шум", - розповів Череватий.

Нагадаємо, Калашніков раніше цього дня також заявив, що у разі якщо Пригожин все ж вирішив би дійсно вивести своїх найманців з Бахмута, він одразу став би зрадником росії. Зважаючи на це, він переконаний, о усі попередні заяви ватажка ПВК "Вагнер" є вкиданнями.

Як писав "Ми-Україна" раніше, COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення. В Україні коронавірус продовжує циркулювати, але спостерігається зниження майже по всім показникам, говорить МОЗ.

Головне