Цивільних в окупованій Макіївці залишають без доступу до медицини, - ЦНС

Цивільних в окупованій Макіївці залишають без доступу до медицини, - ЦНС

У тимчасово окупованій Макіївці ситуація з наданням медичних послуг цивільному населенню погіршується. Люди не можуть отримати необхідну допомогу.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Місцеві мешканці не можуть отримати медичну допомогу у центрі первинної медико-санітарної допомоги №1, хоча він чи не єдиний залишився для обслуговування саме цивільних. Час від часу людям доводиться стояти у черзі по кілька днів, щоб потрапити на прийом до лікаря в цій поліклініці. Більшість лікарів або мобілізували до армії рф, або перевели до військових шпиталів.

Ті фахівці, які залишилися, або вже пенсійного віку, або не мають відповідної кваліфікації.

"Через нестачу медиків і відмову місцевих лікарів співпрацювати з окупантами, Кремль організовує "ротації" медичного персоналу з різних регіонів росії", – повідомляє ЦНС.

Нещодавно до Макіївки прибула група лікарів з Якутії, які не лише надають медичну допомогу, але й працюють у військових шпиталях на окупованих територіях.

Нагадаємо, центр інформував, що ситуація з водопостачанням у захопленому ворогом Таврійську Каховського району вийшла з-під контролю. Наразі вода у кранах не придатна до споживання.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські системи протиповітряної оборони в ніч на 22 жовтня зафіксували атаку безпілотників на промислові об'єкти в Тульській області.

Головне