Ціна виявилась вполовину більшою за обіцяну: Tesla розпочала поставки Cybertruck

Ціна виявилась вполовину більшою за обіцяну: Tesla розпочала поставки Cybertruck

Американський виробник електрокарів Tesla офіційно заявив про початок поставок свого електричного футуристичного пікапа Cybertruck. Як пише Reuters, ціна найдешевшої версії складає $60 990, що на понад 50% перевищує вартість, озвучену засновником компанії Ілоном Маском у 2019 році.

На заході в Остіні (штат Техас), який Tesla присвятила старту постачання авто, Маск виїхав на сцену на Cybertruck під оплески публіки та заявив, що цей пікап є "кориснішим, ніж вантажівка" і "швидшим, ніж спортивний автомобіль". На презентації він показав відвідувачам відеоролик, на якому Cybertruck на дорозі випереджає обганяє Porsche 911 і при цьому буксирує таку саму автівку.

Також він передав новенькі автівки приблизно дюжині клієнтів. 

На заході Макс ціни на Cybertruck не озвучував, але вони вже є на офіційному сайті компанії:

  • найдешевша задньопривідної версія коштуватиме від $60 990 доларів, 
  • повнопривідна модель - від 79 990 доларів,
  • найдорожча версія з промовистою назвою Cyberbeast - від 99 990 доларів.

Презентація електропікапа відбулась ще у 2019 році. Згідно і заявленими виробником характеристиками, Cybertruck здатен долати відстань у 800 км на одній зарядці та перевозити вантажі вагою понад 1,5 тонни. Розгін від нуля до сотні у топовій комплектації займає 2,6 секунди.

Нагадаємо, цьогоріч у вересні Незалежна комісія федерального уряду США з громадянських прав подала позов проти компанії Tesla через виявлені факти дискримінації темношкірих співробітників автовиробника. Як виявилось, окрім словесних образ, темношкірим працівникам доводилось неодноразово зустрічати в виробничих приміщеннях, а також ліфтах та туалетах графіті зі свастикою та петлями.

Як писав "Ми-Україна" раніше, американський мільярдер Ілон Маск звернувся до рекламодавців, які відмовились від рекламних послуг соцмережі Х (раніше Twitter). Його звернення, озвучене в ході виступу на заході The New York Times DealBook, було переповнене ненормативною лексикою.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.