Цікавими будуть наступні пів року: головне з інтерв'ю Буданова CNN

Цікавими будуть наступні пів року: головне з інтерв'ю Буданова CNN

Очільник української воєнної розвідки Кирило Буданов дав інтерв'ю телеканалу CNN, в якому розповів про своє ставлення до Дональда Трампа та очікування щодо допомоги від США, про ключові військові пріоритети та чим закінчиться війна рф в Україні. 

Він досвічена людина: Буданов висловився про Трампа

Очільник ГУР МО заявив, що ймовірна перемога Трампа на виборах його "не дуже хвилює" та додав, що не вважає екслідера США і Республіканську партію загалом "любителями росії".

"Говорити, що Трамп і Республіканська партія є любителями російської федерації, — повна нісенітниця", - наголосив він. 

Буданов зауважив, що вважає колишнього президента США "досвідченою людиною, яка багато разів падала і знову піднімалася".

Щодо замороженої допомоги США для України він висловив сподівання на схвальний вердикт від Конгресу.

Більше допомоги: Буданов назвав військовий пріоритет України

Голова воєнної розвідки України підкреслив, що наша країна потребує більше підтримки Заходу. Йдеться зокрема про "різке збільшення" передачі артилерійських систем та боєприпасів, останні є "одним із найбільш вирішальних факторів у цій війні". 

"Не стільки якість, скільки кількість", – уточнив він. 

За його словами, він би хотів бачити на озброєнні у Повітряних Сил ЗСУ такі штурмовики, як американський A-10 Thunderbolt.

"Це те, що дійсно може допомогти завдати військової поразки росії", - сказав він.

Цікавими будуть наступні пів року: Буданов про закінчення потенціалу рф

Буданов не підтвердив, але й не спростував причетність Києва до завдання дронових атак по об'єктах на території рф. Він назвав такі операції "цілком можливими". 

"Гіпотетично є план, за яким все це відбувається. І я вважаю, що цей план включає всі основні об’єкти критичної інфраструктури та об’єкти військової інфраструктури рф", - заявив він.

За його словами, тепер і населення росії врешті-решт "бачить реальну картину війни": "вони бачать палаючі нафтобази, зруйновані будівлі на фабриках і заводах тощо. Це все йде на користь".

Голова ГУР МО також анонсував, що наступні шість місяців будуть цікавими, оскільки в цей період закінчиться потенціал рф на лінії фронту.

Чим закінчиться війна - відповідь Буданова

Голова воєнної розвідки розповів, чим завершиться війна рф в Україні. 

"Встановленням справедливості – ось чим це закінчиться, – поверненням втраченого", - сказав Буданов.

Нагадаємо, голова ГУР МО Кирило Буданов в ексклюзивному інтерв'ю каналу "Ми-Україна" розповів, хто і як допомагає росії обходити міжнародні санкції, якої зброї критично не вистачає ворогу на фронті, чи таки передала КНДР росії балістичні ракети і найголовніше - які перспективи закінчення війни в цьому році.

Головне