Цієї ночі дрони атакували нафтобазу "Лукойла" та Афіпський НПЗ у рф (відео)

Цієї ночі дрони атакували нафтобазу

Невідомі безпілотники атакували одразу два важливі об'єкти нафтової інфраструктури в Краснодарському краї та Республіці Адигея у складі рф у ніч проти 20 червня.

Як пишуть російські пабліки та ЗМІ, близько 2:30 ранку безпілотники завдали удару по Афіпському нафтопереробному заводу, розташованому в 20 км на південний захід від Краснодара. За попередніми даними, російські сили намагалися збити дрони, проте уламки одного з БпЛА врізалися в цистерну, що спричинило пожежу на заводі.

Одночасно з атакою на Афіпський НПЗ, українські дрони вдарили по нафтобазі компанії "ЛУКОЙЛ-Югнефтепродукт" у сусідньому селищі Енем, що знаходиться в Республіці Адигея. Телеграм-канал ASTRA опублікував відео удару по нафтобазі, зняте місцевими жителями. Відстань між Афіпським НПЗ та нафтобазою в Енемі становить менше шести кілометрів.

Місцеві жителі повідомляють про чотири-п'ять вибухів, які було чутно в районі атакованих об'єктів. Офіційного підтвердження атак від російської влади наразі немає.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 18 червня дронами був уражений нафтовий об'єкт у російському місті Азов, що знаходиться в Ростовській області. В результаті атаки сталась масштабна пожежа на терміналі "Азовпродукт", який має шість резервуарів ємністю по 5000 кубічних метрів кожен, з якою росіяни не можуть впоратися і досі. За повідомленням місцевого губернатора області, на нафтобазі сталася розгерметизація другого резервуара і ліквідувати загоряння не вдається.

 

Головне