Це вже ставалося: в "Укренерго" оцінили наслідки обстрілу енергосистеми

Це вже ставалося: в

В ході масованої ракетно-дронової атаки, яку армія вчинила вранці 22 березня, ушкоджень зазнали ТЕС, ГЕС та магістральні підстанції. Агресор цілив по об'єктах генерації, високовольтних підстанціях та підстанціях обленерго. Пошкодження зафіксовані в багатьох областях, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Найбільше від атаки постраждав Харків, масштаби руйнувань енергооб'єктів в місті більші, аніж в інших населених пунктах країни. 

"Є обмеження енергопостачання в різних регіонах України, переважно на лівому березі Дніпра. Підкреслюю, це контрольовані обмеження щоб система працювала цілісно", - наголосив Кудрицький.

Водночас він підкреслив, що українська енергосистема вже переживала подібні атаки та розповів, що Україна нині має вдосталь фахівців для "швидкого подолання наслідків віроломної атаки". 

"Ще раз наголошую, енергосистема працює цілісно. Всіх споживачів, всіх українців прошу набратися терпіння і не піддаватися паніці. Це вже ставалося, енергетики працюють і роблять все можливе щоб енергопостачання у постраждалих регіонах було відновлено у найкоротші терміни", – заявив голова "Укренерго".

Кудрицький розповів, що атака на ДніпроГЕС не несе жодних ризиків прориву дамби. 

Як відомо, після атаки 

  • в Одесі діють стабілізаційні відключення (в області пошкоджено енергооб'єкти), 
  • на Донеччині введені в дію екстрені відключення світла,
  • у Дніпропетровській області також екстрені відключення,
  • У Кривому Розі застосовуються графіки аварійних відключень (медичні заклади та інші об'єкти інфраструктури, де це можливо, переведені на генератори), 
  • Харків - практично знеструмлений.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти вночі та вранці 22 березня здійснили масований повітряний напад на Україну із застосуванням понад 150 засобів повітряного нападу, включно з балістичними та аеробалістичними ракетами. Ворог гатив по Україні "Кинджалами", "Іскандерами", Х-22, Х-59, С-300 та 63 "шахедами". ППО відбила атаку, знищивши в цілому 92 засоби повітряного нападу агресора.

 

Головне