Це важливий транш від США, за який ми боролися на початку року - Марченко про 3,9 млрд доларів допомоги Україні

Це важливий транш від США, за який ми боролися на початку року - Марченко про 3,9 млрд доларів допомоги Україні

США затвердили важливий транш допомоги Україні на суму 3,9 мільярда доларів. Ці кошти очікуються найближчим часом і будуть спрямовані на покриття соціально-гуманітарних витрат. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Зокрема, гроші підуть на зарплати вчителям, лікарям, рятувальникам ДСНС, а також на виплати внутрішньо переміщеним особам та малозабезпеченим сім'ям.

Міністр фінансів зазначив, що це той транш, за який Україна активно виступала на початку року. Він також додав, що ще один транш такого ж розміру планується отримати в кінці жовтня, за умови виконання всіх вимог надання допомоги.

"Відповідно ці кошти спрямовані на фінансування соціально-гуманітарних видатків - заробітні плати вчителів, лікарів, рятувальників ДСНС, а також видатки на виплати ВПО та малозабезпеченим сім'ям", - зазначив Сергій Марченко.

Нагадаємо, Україна отримала тіла 250 загиблих воїнів-захисників. Їх повернули з різних гарячих точок фронту: Луганського, Бахмутського, Мар'їнського, Авдіївського, Херсонського та Запорізького напрямків. Також серед повернутих є полеглі з Маріуполя та Горлівки. Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Як писали "Ми-Україна" раніше, поблизу Роботиного на Запорізькому напрямку загинув тренер із тхеквондо з Луцька Тарас Пархомук. Про це на Facebook-сторінці повідомила Федерація тхеквандо України.

Головне