Це ваше щоденне життя: Боррель зізнався, чи було йому страшно під час повітряних тривог в Україні

Це ваше щоденне життя: Боррель зізнався, чи було йому страшно під час повітряних тривог в Україні

Провівши кілька днів у різних містах України високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель краще зрозумів, що таке війна. Про це він зізнався в інтерв’ю "Ми-Україна".

"Провести у Києві цілий день і ніч - особисто я робив це вперше. Коли ви бачите на власні очі, як росія обстрілює, руйнує церкви, інфраструктуру, вбиває людей, повітряні тривоги лунають серед ночі. Тоді ви повертаєтеся додому і маєте можливість краще пояснити іншим, що насправді відбувається в Україні", - зазначив Боррель.

За словами європейського дипломата, під час свого останнього візиту в Україну він застав повітряну тривогу в Одесі.

"Я почув повітряні тривоги, коли залишав Одесу. Щойно ми залишили місто, росія атакувала,  навіть не знаю, якою кількістю дронів… І впродовж нашої подорожі потяг зупинявся. Я розумію - це ваше щоденне життя", - наголосив Жозеп Боррель.

Крім того дипломат відповів на питання, чи було йому страшно, коли він почув, як лунає сигнал повітряної тривоги.

"Якщо чесно - ні. Я не думаю, що я злякався. Чого боятися? Ми оточені усіма підрозділами охорони", - зізнався Жозеп Боррель.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Жозеп Боррель вважає, що шукати мирне рішення у війні росії та України потрібно. Однак високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики наголосив, що Україна повинна виграти цю війну.

Головне