Це питання життя: київська влада відреагувала на недопуск дітей з собакою до укриття

Це питання життя: київська влада відреагувала на недопуск дітей з собакою до укриття

Влада Києва відреагувала на недопуск двох дітей в укриття під час ракетної атаки на Київ 14 грудня через те, що вони були з собакою. 

У Київській міській військовій адміністрації заявили, що це неприпустимий випадок, адже дітей залишили без допомоги у небезпечній ситуації.

Голова КМВА Сергій Попко наголосив, що триматиме цю справу на особистому контролі. Також він додав, що військова адміністрація зробить усе можливе, аби подібні випадки більше не повторилися.

"Всі мають розуміти і виконувати безапеляційне правило - усі укриття мають бути відчинені під час тривоги і доступні для усіх мешканців Києва без винятку! Це питання життя! Помилок вам ніхто не пробачить! Та й ви собі не пробачите", - зазначив Попко.

Нагадаємо, 14 грудня у Києві протягом дня пролунало п’ять повітряних тривог та було знищено над столицею одну ракету "Кинджал". Під час однієї з тривог двоє дітей, які є братом та сестрою 2011 та 2012 року народження, пішли зі своїм домашнім улюбленцем в укриття у школу, де вони навчаються. Однак охоронець не пустив дітей, адже вони були з твариною. Директорка школи спробувала виправдати дії охоронця. Вона заявила, що у когось з присутніх в укритті могла бути алергія на собак, тому дітей до нього не пустили. 

За фактом недопуску дітей в укриття було відкрито кримінальне провадження. Святошинська окружна прокуратура проводить досудове розслідування через "завідоме залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження". 

Як повідомляли "Ми-Україна", Мінвідновлення розробило посібник для спорудження укриттів у дитсадках і школах. У посібнику деталізують вимоги до спеціалізованих укриттів. До них відносять сховища та протирадіаційні укриття, а також споруди подвійного призначення.

Головне