"Це нормальна ситуація на війні": в Міноборони ФРН вважають допустимими операції ЗСУ у рф

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус не вважає здійснення операцій українськими військовими на території країни-окупанта чимсь екстраординарним. Операції ЗСУ у росії, за його словами, є нормальною ситуацією на війні.

В ефірі ZDF очільник німецького оборонного відомства наголосив, що цілком нормальним явищем є ситуація, "коли людина, на яку здійснено напад, переміщається на ворожу територію".

"Доки атакам не піддаються міста, цивільні особи, цивільні об'єкти, з цим доведеться змиритися. Таке може відбуватися, наприклад, щоб відрізати шляхи постачання", - сказав Пісторіус.

Лютневе опитування КМІС показало, що абсолютна більшість населення України переконана у необхідності застосування озброєння по території рф. Удари по росії підтримують 90% українців. 

Удари лише по військових об’єктах підтримують 38% опитаних. Трохи більше – 39% – тих, хто “за” удари не тільки по військовій інфраструктурі, а й по енергетичній. 13% українців переконані, що України має гатити по всіх без виключення об’єктах, включно з цивільним населенням. Лише 7% респондентів вважають, що бити по російській території не потрібно. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на сьогоднішньому засіданні Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” обговорюватиметься питання передачі Україні бойових літаків. Про це повідомив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, напередодні увечері у російському Бєлгороді прозвучав гучний вибух. Цього разу ЗСУ до нього не причетні. В Міноборони рф розповіли, що місто постраждало від  “позаштатного сходження авіаційного боєприпасу” з борту російського винищувача-бомбардувальника Су-34, що пролітав над містом.

Головне