Це не значить, що росія щось захопила, - Зеленський прокоментував відхід ЗСУ з Авдіївки

Це не значить, що росія щось захопила, - Зеленський прокоментував відхід ЗСУ з Авдіївки

Президент Володимир Зеленський пояснив рішення вивести українських бійців з Авдіївки необхідністю зберегти життя якомога більшої кількості захисників України. 

"Для нас це – найголовніше завдання, ми бережемо наших людей, наших воїнів…. Щоб не потрапити в оточення, прийняте рішення відійти на інші рубежі. Це не значить, що люди вийшли на якісь кілометри і росія щось захопила. Вона нічого не захопила. Ми повинні розуміти, що росія за два роки війни намагалася на сході щось зробити. Вони просто зруйнували декілька маленьких селищ та містечок. Але найбільше, що вони зруйнували – наше життя. Вони розуміють це, вони біснуються, їхні контрнаступальні дії почались в жовтні і з жовтня вони атакували цю нещасну Авдіївку всією зброєю, що у них була", – зазначив гарант на Мюнхенській конференції з безпеки.

Він додав, що у боях за Авдіївку росіяни втратили десятки тисяч бійців. Зеленський зазначив, що українські сили поки що відновлюватиметься та чекатимуть на зброю, якої просто не вистачило і не вистачає. 

"Ну немає далекобійної зброї. У росії є, а у нас її дуже мало. Ось вся правда.Тому головна наша зброя сьогодні - наші воїни. Ми розраховуємо на підтримку партнерів", - зазначив глава держави.

Як писав "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська виходять з Авдіївки Донецької області, аби уникнути оточення. Оборонці, як повідомляється, військові відійшли на заздалегідь підготовлені позиції.

Головне