"Це може стати великою помилкою": Франція виступила проти відкриття офісу НАТО в Японії

Новина про прийдешнє відкриття офісу НАТО в Японії обурило не лише Китай. Помилковим це рішення назвали і у Франції, пише The Guardian.

Один з місцевих чиновників заявив, що Париж сприймає ці наміри Альянсу без ентузіазму. Вочевидь, як вказано у матеріалі, Франція не бажає підтримувати нічого, що могло б розпалити напруженість між НАТО і Китаєм ще більше.

"НАТО [стоїть за] Північну Атлантику, і стаття V, і стаття VI [у його статуті] чітко обмежують сферу дії Північною Атлантикою. У жодній країні регіону немає офісу зв’язку НАТО. Якщо НАТО потребує ситуаційної обізнаності в регіоні, вона може використовувати посольства, призначені як пункти контакту", - пояснив він.

За даними японського інформагентства Kyodo, щоб відкрити свій офіс в Японії НАТО потрібне одностайна згода усіх членів блоку. Відповідно Франці матиме змогу висловитись проти.

Як відомо, днями французький лідер Емманюель Макрон заявив, що це рішення Північноатлантичного року може стати "великою посилкою".

За даними японських медіа, Альянс вирішив відкрити своє представництво у Японії для того, щоб полегшити перемовини з Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією “з урахуванням геополітичних викликів з боку Китаю та росії”.

Нагадаємо, після того, як НАТО публічно оголосило про своє бажання відкрити офіс зв'язку блоку в Японії, КНР заявила, що це неодмінно призведе до погіршення стабільності в Азії

Як писав "Ми-Україна" раніше, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що російські військові здійснили підрив Каховської ГЕС у ніч проти 6 червня за вказівкою президента рф Володимира Путіна.

Головне