Це квиток в один кінець, українці їх знищать: фахівець ООН про бійців КНДР в росії

Це квиток в один кінець, українці їх знищать: фахівець ООН про бійців КНДР в росії

Відправка сотень чи навіть тисяч північнокорейських військових до рф може призвести до їх масового дезертирства через усвідомлення своєї ролі "гарматного м'яса" у війні. На цьому наголосив фахівець ООН з санкцій та колишній координатор Групи експертів організації щодо Північної Кореї Г'ю Гріффітс, пише France 24.

Експерт підкреслив, що попри численність армії Кім Чен Ина, насправді вона є слабкою та недосвідченою.

"Північна Корея має одну з найбільших армій у світі, формально під рушницею знаходяться мільйони людей, але це погана армія, вона покладається на масу, і жоден із солдатів не пройшов бойових випробувань", - сказав він.

Гріффітс додав, що пропаганда режиму про "непереможність" армії КНДР стане першою булькою, яка лусне і вплине на моральний дух солдатів.

"Українці їх нищитимуть, і ви побачите поразку Північної Кореї. Цього ви ніколи не побачите в КНДР: вони вмиратимуть, не досягнуть жодного прогресу і не дійдуть до Києва на російських танках. Для них це не закінчиться добре", - зауважив він.

За його словами, Москва розглядає північнокорейських військових як "гарматне м'ясо".

"З ними не будуть добре поводитися... Вони зрозуміють, що це квиток в один кінець, тому ми, найімовірніше, побачимо дезертирство", - прогнозує Гріффітс.

На додачу до цього, північнокорейські солдати також отримають доступ до раніше недоступних свобод. Навіть такі прості речі, як російські цигарки, можуть змінити їхнє світосприйняття. Їх неможливо буде ізолювати так само, як у мирний час, додав експерт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ГУР МО повідомили, що російські солдати вороже реагують на військових із КНДР, які беруть участь у війні проти України.

Головне