ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ще одного командира ХАМАС у глибині Лівану

ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ще одного командира ХАМАС у глибині Лівану

Ізраїльські сили ввечері 9 серпня завдали удару по території Лівану, результатом якого стала загибель високопоставленого командира ХАМАС Самера Махмуда аль-Хаджа. Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Як пише The Jerusalem Post, авіаудар було нанесено по автомобілю аль-Хаджа на південних околицях ліванського портового міста Сідон, приблизно за 60 кілометрів від кордону з Ізраїлем. Бойовик угруповання ХАМАС загинув на місці. Його охоронець отримав важкі поранення.

У спільній заяві ЦАХАЛ та Агентство безпеки Ізраїлю повідомили, що аль-Хадж відповідав за керівництво атаками проти Ізраїлю з ліванської сторони. Крім того, він був командувачем сил ХАМАС у таборі Айн аль-Хільве та займався вербуванням і підготовкою нових бойовиків.

ХАМАС підтвердив "мученицьку смерть" свого високопоставленого командира, звинувативши Ізраїль у цілеспрямованому вбивстві.

Цей удар є частиною більш широкої кампанії Ізраїлю проти ХАМАС та його союзників у регіоні. Протягом останніх 10 місяців ізраїльські сили регулярно атакували позиції ХАМАС, "Хезболли" та інших угруповань у Лівані паралельно з військовими діями в Секторі Гази. Так, у січні в передмісті Бейрута було вбито заступника глави палестинського угруповання Салеха Арурі, а минулого тижня в тому ж районі загинув головний військовий командир "Хезболли" Фуад Шукр. За кілька годин після ліквідації останнього було вбито голову ХАМАС Ісмаїла Ганію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ХАМАС вже визначився із тим, хто замінить ліквідованого Ісмаїла Ганію на посту очільника угруповання.

Головне