ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію "прем'єра" сектору Гази

ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію

Ізраїльські військові заявили, що кілька місяців тому їм вдалося ліквідувати високопосадовця угруповання "ХАМАС" Раухі Муштаху, який був "прем'єр-міністром" сектору Гази. Про це "ЦАХАЛ" повідомляє в Telegram-каналі. 

"Муштаха вважався найвищою фігурою у політичному бюро ХАМАС у секторі Гази... Муштаха брав участь у прийнятті військових рішень, водночас виконуючи обов’язки голови цивільного управління ХАМАСу у секторі Гази... Також він раніше займався фінансами угруповання", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що Муштаха, Самех аль-Сірадж, який відповідав за безпеку в політичному крилі ХАМАСу, та командир служби безпеки угруповання Самі Одех були ліквідовані під час удару ізраїльської авіації по сектору Гази три місяці тому.

За інформацією ЦАХАЛу чиновники "ХАМАСу" переховувались на півночі анклаву у тунелі, що являв собою "укріплений та обладнаний підземний комплекс", який "слугував командним та контрольним центром ХАМАСу".

Нагадаємо, що ізраїльська армія повідомила про перші втрати серед своїх військових під час наземної операції в Лівані, яка триває на півдні країни. Внаслідок боїв проти угруповання "Хезболла", загинуло вісім солдатів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у ніч проти 2 жовтня провела авіаудари по об'єктах "Хезболли" в південних районах Бейрута.

Головне