ЦАХАЛ посилює присутність на півночі Гази, – ЗМІ

ЦАХАЛ посилює присутність на півночі Гази, – ЗМІ

Війська Ізраїлю у понеділок, 14 жовтня, посилили тиск на табір біженців Джабалія на півночі Гази, наказавши людям евакуюватися.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що табір біженців Джабалія вже близько 10 днів у центрі ізраїльського наступу. Військові оточили табір та направили танки до Бейт-Лахії та Бейт-Хануна для боротьби з бойовиками ХАМАС.

Джабалія є одним із восьми історичних таборів біженців у Газі, зауважує видання. Люди опинилися між вимогами Ізраїлю евакуюватися на південь і закликами ХАМАС залишатися в таборі, оскільки переселення надто небезпечне.

ООН заявила, що ізраїльські війська повністю відрізають північ Гази від решти сектору, що викликає побоювання щодо примусового переміщення цивільних.

"Ізоляція півночі Гази викликає занепокоєння щодо того, що Ізраїль не планує дозволяти мирним жителям повернутися до своїх домівок. Багаторазові заклики до палестинців залишити північ викликають серйозні побоювання щодо можливого масового примусового переміщення цивільного населення", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, Миротворчі сили ООН заявили, що ізраїльські танки "Меркава", 14 жовтня, прорвали основні ворота бази на півдні Лівану та силоміць зайшли на її територію. Після того, як танки відійшли, поруч вибухнули снаряди, які спричинили дим. Він поширився по всій базі, що призвело до отруєння частини персоналу ООН.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу закликав вивести миротворчі сили Організації Об'єднаних Націй на півдні Лівану. Він заявив, що бойовики "Хезболла" використовують миротворців як "живий щит".

Головне