ЦАХАЛ почав контртерористичну операцію на Західному березі річки Йордан

ЦАХАЛ почав контртерористичну операцію на Західному березі річки Йордан

Армія оборони Ізраїлю 28 серпня розпочала антитерористичну операцію на півночі Західного берега річки Йордан.

Про це інформує The Jerusalem Post.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац зазначив, що операція зосереджена в районах Дженіна та Тулькарма і спрямована на боротьбу з іранською терористичною інфраструктурою. За його словами, Іран намагається створити терористичний плацдарм, постачаючи зброю через Йорданію.

Кац підкреслив, що загроза від іранської інфраструктури на Західному березі потребує такого ж підходу, як і до терористичної діяльності в Газі, включаючи можливу тимчасову евакуацію цивільного населення.

За даними Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, під час операції ЦАХАЛ загинули семеро людей. Водночас ізраїльські ЗМІ повідомляють про 10 жертв.

Нагадаємо, 25 серпня "Хезболла" оголосила про початок атаки на Ізраїль у відповідь на загибель свого командира Фуада Шукра. Це сталося після того, як ЦАХАЛ завдав превентивного удару по Лівану, дізнавшись про підготовку ісламістського угруповання до обстрілу Ізраїлю. Бойовики випустили понад 320 ракет "Катюша" по Ізраїлю, атакувавши 11 військових об'єктів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, армія російських окупантів утримує в Чорному морі один корабель, озброєний крилатими ракетами "Калібр", з максимальним залпом до чотирьох ракет.

Головне