ЦАХАЛ підтвердив здійснення перших рейдів у Секторі Гази

ЦАХАЛ підтвердив здійснення перших рейдів у Секторі Гази

Збройні сили Ізраїлю цієї ночі, 23 жовтня, здійснили обмежену кількість рейдів із застосування броньованої техніки та піхоти на території Сектору Гази. Такі дії спрямовані на ліквідацію терористичних осередків, які готуються до наступних фаз війни, пояснив представник ЦАХАЛ контрадмірал Даніель Хагарі, пише Reuters.

"Вночі відбувалися рейди танкових та піхотних сил. Ці рейди знищують загони терористів, які готуються до нашого наступного етапу війни", - сказав він.

Також Хагарі розповів, що ізраїльські військові зосереджені на пошуку інформацію про викрадених бойовиками ХАМАС людей, яких терористи утримують як заручників. Останні офіційні дані свідчать, що в полоні угруповання перебуває 222 особи.

"Ці рейди також виявляють усе, що ми можемо отримати в плані розвідувальних даних про зниклих безвісти та заручників", - пояснив він. 

Дані про перші зіткнення між двома сторонами конфлікту на території Сектору Гази підтвердили також у ХАМАС. 

"Бойовики вступили в бій із силами, що проникли, знищили два бульдозери і танк і змусили їх відійти", - йдеться у заяві.

Офіційних коментарів щодо озвученої ХАМАС інформації Ізраїль поки не надав.

Нагадаємо, станом на 23 жовтня у Секторі Гази залишаються близько 500 громадян України, 340 осіб висловили бажання евакуюватися з регіону. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що анонсована наземна операція в Секторі Гази може затягнутися на місяці, проте вона має завершитися цілковитим знищенням воєнізованого угруповання ХАМАС.

Головне