ЦАХАЛ підтвердив ліквідацію нового лідера Хезболли

ЦАХАЛ підтвердив ліквідацію нового лідера Хезболли

Армія оборони Ізраїлю офіційно підтвердила, що 4 жовтня в результаті авіаудару по столиці Лівану, Бейруту, було знищено голову виконавчої ради Хезболли Хашима Сафі ад-Діна, який, за даними ізраїльських спецслужб, міг стати наступником ліквідованого Хасана Насралли.

Про це повідомляє Times of Israel.

Разом із Сафі ад-Діном під час удару загинув голова розвідувального підрозділу Хезболли Хусейн Алі Хазіма.

Нагадаємо, 20 жовтня Ізраїль здійснив авіаудар по командному центру розвідувального підрозділу угруповання "Хезболла" та підпільному заводу з виробництва зброї в Бейруті. У результаті окремих ударів на півдні Лівану ізраїльські військові ліквідували трьох відомих бойовиків угруповання. Серед них старший член Південного фронту "Хезболли" Аль-Хадж Аббас Саламе, фахівець із комунікацій Реда Аббас Уда та відповідальний за виробництво зброї Ахмед Алі Хусейн.

Того ж дня, прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що Армія оборони Ізраїлю не лише завдала істотних втрат угрупованню "Хезболла", але і ліквідувала потенційних наступників її лідера Хасана Насралли, якого було вбито у вересні.

"Ми ослабили можливості "Хезболли". Ми знищили тисячі терористів, включаючи самого Насраллу, заміну Насралли та заміну його заміни", - заявив Нетаньяху.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЦАХАЛ виявив розгалужену мережу підземних тунелів "Хезболли" на півдні Лівану, яка простягається від Бейрута до сирійського кордону. На відміну від тих, які мав ХАМАС у Газі, ці споруди вирізані в скелях.

Головне