ЦАХАЛ ліквідував командувача силами безпілотників ХАМАСу

ЦАХАЛ ліквідував командувача силами безпілотників ХАМАСу

Ізраїльські військові ліквідували Махмуда аль-Мабхуха, який очолював безпілотні сили ХАМАС на півночі Сектора Гази. Він керував ударами БПЛА по ізраїльських територіях.

Про це повідомляє ЦАХАЛ у "Telegram".

Армія оборони ізраїлю підтвердила ліквідацію одного з ключових командувачів ХАМАС, Махмуда аль-Мабхуха, який відповідав за керування силами безпілотних літальних апаратів на півночі Сектора Гази.

Крім цього, ЦАХАЛ продовжує операцію на півдні Лівану проти "Хезболли". Повідомляється, що протягом останньої доби вони завдали понад 140 авіаударів по об'єктах терористичної організації, включаючи склади зброї, пускові установки ракет і мінометів, а також по об'єкту інфраструктури.

За останні дні ізраїльські війська ліквідували десятки терористів у ближніх боях та в результаті повітряних ударів. Зокрема, у районі Джабалії було знищено понад 50 терористів, а в районі Рафаха за допомогою дронів ліквідували озброєний осередок, що планував напад на війська ЦАХАЛу.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу інформував адміністрацію президента США Джо Байдена про наміри завдати удару по військових об'єктах Ірану.

Також, Іран заявив про відмову від подальших непрямих переговорів зі Сполученими Штатами, які відбувалися через посередництво Оману, доки не буде вирішено кризу на Близькому Сході.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати закликали Північну Корею припинити дії, що можуть підвищити напруженість на півострові та збільшити ризик конфлікту з Південною Кореєю.

Головне