Тривала пауза між обстрілами: експерт пояснив, чому росіяни так довго чекали

Тривала пауза між обстрілами: експерт пояснив, чому росіяни так довго чекали

Російські загарбники у четвер, 9 березня, знову масовано обстріляли Україну. Перед цим востаннє така атака по енергооб'єктах відбулась 10 лютого. Чому між обстрілами виникла настільки довга пауза розповів керівник безпекових програм центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук.

В ефірі телемарафону Єдині новини на телеканалі “Ми-Україна”він розповів, що однією з причин стало пошкодження російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 в Мачулищах.

"Ці літаки забезпечують проведення ракетних обстрілів. Літак вимушений був перелетіти на ремонт в Таганорог. Потім аварія Ту-22. Це я говорю про відтягування остаточне, яке останніми днями відбулося. Втім от такий досить великий період ще свідчить про те, що ворогу все важче готувати необхідний комплект ракет", - сказав Лакійчук.

Нагадаємо, загалом за сьогоднішню ніч російські загарбники обстріляли енергетичні об’єкти у семи областях України: Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській. В Міненерго наголосили на тому, що росіяни ставлять світ на межу ядерної катастрофи. Внаслідок атаки пошкоджено останню лінію, яка постачає електроенергію на Запорізьку АЕС. Нині станція працює на дизельних генераторах, палива вистачить на 10 днів.

Російське окупаційне військо 9 березня вночі в цілому здійснило 81 пуск ракет різного базування. Нічна атака супроводжувалась також застосуванням ударних дронів іранського виробництва. 

За даними Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, по Україні вночі летіли “Кинджали”, “Калібри”, Х-101/Х-555, Х-22, Х-31, Х-59, керовані ракети С-300 та “шахеди”

Як писав "Ми-Україна" раніше, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський зазначив, що кожен день оборони міста Бахмут дозволяє виграти час для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій. А відтак актуальність його утримання під контролем України зростає щодня.

Головне