Трюдо анонсував нові санкції Канади проти росії

Трюдо анонсував нові санкції Канади проти росії

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував нові санкції країни проти юридичних та фізичних осіб із росії.

Про це він заявив під час саміту Кримської платформи у середу, 23, серпня.

"Сьогодні Канада хоче оголосити про нові санкції проти 29 юридичних осіб та великої кількості фізичних осіб із росії", - наголосив канадський прем'єр.

За словами Трюдо, обмеження також стосуватимуться ядерної галузі російської федерації.

"Канада продовжуватиме стояти разом з Україною стільки, скільки це буде потрібно", - розповів політик.

Нагадаємо, Канада у п’ятницю, 18 серпня, запровадила новий пакет санкцій проти 15 російських фізичних і трьох юридичних осіб.

“Канада запроваджує нові санкції проти 15 російських фізичних і трьох юридичних осіб у відповідь на зростаючий рівень порушень прав людини та насильства з боку держави політичними опонентами та критиками”, – заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

За її словами, таким чином росія намагається придушити внутрішнє інакомислення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Канада оголосила про додаткові санкції проти Білорусі з нагоди третіх роковин президентських виборів. Услід за ними в країні відбулися масштабні протести. Чорний список, згідно з місцевим законом про про спеціальні економічні заходи, поповнили дев’ять фізичних та сім юридичних осіб. До їхнього числа увійшли глава Національної держтелерадіокомпанії Білорусі Іван Ейсмонт, оборонне відомство країни, внутрішні війська МВС, військово-виробничі та технологічні компанії, а також судді та урядовці.

Головне