Тримають нас у напрузі: Ігнат пояснив, чому росія застосовує мало ракет під час ударів по Україні

Тримають нас у напрузі: Ігнат пояснив, чому росія застосовує мало ракет під час ударів по Україні

Російські окупанти вже дві ночі поспіль застосовують невелику кількість ракет під час обстрілів України. Таким чином росіяни намагаються тримати нашу країну у напрузі. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"У них (окупантів, - ред.) є свої певні завдання, цілі, об'єкти, які вони намагаються уразити і знищити. Цього разу на Полтавщині. Це цивільний об'єкт, а туди направили ракети аж з Чорного моря", - зазначив Ігнат.

При цьому він наголосив, що знищення цивільної інфраструктури в Україні є тактикою росіян.

"Ми бачили це з портами на Одещині та інших регіонах. Зерно та інше продовольство. От і обличчя Росії, яка влаштувала тут не один голодомор. Зараз вона продовжує цю роботу. Минулого року це була енергетика. А зараз уже продовольчий сектор", - заявив речник Повітряних сил ЗСУ.

Також він наголосив, що росіяни намагаються нищити економіку України і так впливати на психологічний стан українців.

Як повідомляли "Ми-Україна", російське окупаційне військо у понеділок, 28 серпня, вчергове завдало удару по Україні. Під час ранкового обстрілу постраждали Полтавська та Дніпропетровська області. Ракетний удар по Полтавщині забрав життя щонайменше двох людей.

Згодом в ОПУ зазначили, що удар по Полтавщині вночі 28 серпня російські окупанти здійснили по селищу Гоголеве Миргородського району. В результаті ворожого обстрілу виникло загоряння приміщення олійниці.

Головне