Труїла дошкільнят: в Китаї стратили виховательку дитячого садка

Труїла дошкільнят: в Китаї стратили виховательку дитячого садка

У Китаї стратили виховательку дитсадка Ван Юнь, яка у 2019 році отруїла їжу дітей нітритом натрію. Тоді з її вини загинула одна дитина, ще більш як два десяти малюків потрапили до лікарень, пише Reuters.

39-річна жінка робила спроби оскаржити рішення суду, однак безрезультатно. Смертний вирок було виконано у четвер, 13 липня.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що вихователька додала отруту до дитячої популярної у Китаї страви - солодкої каші "з вісьмома скарбами". Мотивом для вчинення злочину став конфлікт жінки з однією зі своїх колег. Тоді у дитячому дошкільному закладі постраждало 25 дітей, один з вихованців, пробувши на лікарняному ліжку 10 місяців, помер від поліорганної недостатності.

На додачу до цього, слідчі також встановили, що посварившись з чоловіком у 2017 році Ван Юнь також підсипала йому в їжу нітрит натрію.

За даними правозахисної організації Amnesty International, у Китаї щорічно страчують тисячі людей. Цей показник суттєво перевищує ті, що фіксуються в інших країнах, де це покарання є законним.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками минулого року загальна чисельність населення КНР скоротилася на 850 000 осіб – до 1,4 мільярда. За оцінкою ООН, Індія перебуває за крок до того, щоб стати найгустонаселенішою країною у світі та обійти багаторічного лідера – Китай. Чисельність населення Індії цього літа має вийти на показник у 1,4286 млрд осіб, тоді як в КНР налічуватиметься 1,4257 млрд осіб.

Головне