Трьох українців підозрюють у підпалі 35 суден в Хорватії

Трьох українців підозрюють у підпалі 35 суден в Хорватії

Трьох громадян України підозрюють у знищені 35 суден у хорватському порту Медулін шляхом підпалу. Поліція регіону Істрія оголосила іх у розшук, повідомляє видання "Балканський оглядач".

За попередньою інформацією, двом підозрюваним 25 років і ще одному - 28.

"Під час розслідування кримінального провадження встановлено, що троє громадян України за попередньою змовою 14 травня прибули до Хорватії з Польщі та припаркували автомобіль в районі Медуліна, звідки попрямували в напрямку порту Медулін. Близько 3:40 ночі, поки двоє інших зловмисників були на варті, один із 25-річних хлопців прослизнув через огороджену частину пірсу та попрямував до причалу", - йдеться у матеріалах слідства.

Потім зловмисник кинув пляшку з легкозаймистою рідиною у одне з суден, однак вогонь перекинувся на ще 34 пришвартовані судна. Внаслідок масштабної пожежі повністю згоріли 22 судна, інші зазнали пошкоджень. Їхнім власникам було завдано збитків на близько 2 млн євро.

За даними хорватської поліції, нині зловмисники перебувають у іншій країні. Їх скоро можуть оголосити у міжнародний розшук.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники правоохоронних органів затримали шістьох російських агентів, які палили автомобілі військових. Серед них є діти.

Головне