Троє людей загинули, 26 постраждали через удари рф у прифронтових областях минулої доби

Троє людей загинули, 26 постраждали через удари рф у прифронтових областях минулої доби

За минулу добу внаслідок російських обстрілів в Україні загинули троє мирних жителів, ще 26 отримали поранення. Про це повідомляють обласні військові адміністрації.

У Донецькій області, за інформацією голови ОВА Вадима Філашкіна, двоє людей загинули в Мирнограді та Сіверську, троє поранені.

На Херсонщині, як повідомив голова ОВА Олександр Прокудін, 17 осіб зазнали поранень. Російські війська обстріляли понад 20 населених пунктів області, включаючи Херсон. Пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, освітні заклади, житлові квартали, 40 приватних будинків, а також вантажівку з гуманітарною допомогою та приватні автомобілі.

У Харківській області, за словами голови ОВА Олега Синєгубова, одна людина загинула у Куп'янську, шестеро постраждали. У селі Івашки Золочівської громади внаслідок атаки FPV-дроном поранення отримали четверо людей, включаючи 17-річного підлітка.

Російські сили продовжують регулярні атаки на українські регіони, використовуючи різні види озброєння, включаючи ударні БПЛА, ракети, кориговані авіабомби та реактивні системи залпового вогню.

Українська влада та міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини, наголошуючи на їх цілеспрямованому характері. Водночас керівництво росії заперечує навмисні атаки на цивільні об'єкти.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ввечері 30 жовтня армія рф завдала удару по селі Антонівка на Херсонщині внаслідок цього 83-річна жінка постраждала внаслідок атаки російського безпілотника.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти продовжують обстрілювати мирне населення Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.