Тривожний ранок на Бєлгородщині: влада евакуює жителів прикордонного району

Тривожний ранок на Бєлгородщині: влада евакуює жителів прикордонного району

У Бєлгородській області рф розпочалася евакуація жителів Красноярузького району через "загострення ситуації" на кордоні з Україною. Про це повідомив губернатор регіону В'ячеслав Гладков у своєму відеозверненні.

"У нас тривожний ранок, активність ворога на кордоні Красноярузького району. Щоб убезпечити життя та здоров'я нашого населення, ми розпочинаємо переміщення людей, які живуть у Красноярузькому районі, у безпечніші місця", - заявив чиновник.

За словами губернатора, процес узгодження та вивезення громадян уже розпочався, а до району вже нібито направлено необхідний транспорт. 

Російська служба "Бі-бі-сі" нагадує, що ще 11 серпня російські "воєнкори" повідомляли про атаку на прикордонне село Колотилівка в Красноярузькому районі. А 8 серпня Гладков вперше закликав жителів Колотилівки покинути свої домівки через загрозу безпеці.

Як відомо, Красноярузький район Бєлгородської області межує з заходу з кордоном України, а з півночі - з Бєловським районом Курської області. 

Нагадаємо, російська влада у ніч на 10 серпня оголосила про введення в дію режиму "контртерористичної операції" (КТО) в прикордонних Брянській, Курській та Бєлгородській областях. Це рішення в рф пояснили підвищенням "рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України".

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер розповів, що операція під Курськом розвивається успішніше, ніж очікувалося. Цей успіх змушує росію відводити війська з інших напрямків, створюючи можливості для подальших переговорів про мир.

Головне