Триває активне заповнення ПСГ: у Нафтогазі відповіли, що буде з тарифом на газ взимку

Триває активне заповнення ПСГ: у Нафтогазі відповіли, що буде з тарифом на газ взимку

Передати показання лічильника, отримати довідку про відсутність заборгованості, сформувати рахунок на оплату і усе це не виходячи з дому - усі звернення онлайн і телефоном, а їх на день буває по 60 000, опрацьовують у Кропивницькому у контакт-центрі газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Як він працює бачила наша кореспондентка Юлія Бабак. А також дізналася, чи вистачить газу Україні аби пройти складну зиму. 

Півтори сотні працівників контакт-центру газопостачальної компанії "Нафтогаз" приймають звернення з усієї країни.

"В місяць в середньому находить надходить десь близько 1 млн 822 тис. звернень. Щодня це трохи більше ніж 60 000", - розповідає Марина Шалімова, керівниця відділу контакт-центру "Нафтогазу".

За останній рік їхня кількість зросла майже втричі українці. Українці все частіше передають показання лічильників онлайн чи телефоном напряму постачальнику.

"До цього вони мали можливість передавати показники лише через оператор ГРМ. А зараз ми їм допомагаємо в цьому", - зауважила Шалімова.

Також на сайті, в чатботі чи дзвінком можна передати показання лічильника, дізнатись суму до сплати, отримати інформацію як змінити власника або персональні дані за особовим рахунком, а також дізнатись як повернути помилково сплачені кошти на правильний особовий рахунок.

"Найбільше мені запам'яталась бабуся, яка до нас телефонувала - вона дуже плакала, дуже була засмучена, тому що вона сплатила на особовий рахунок не на свій, а на рахунок сусідів, які виїхали за кордон з початком війни. Відповідно, ніхто кошти ці повернути не міг",- розповіла фахівчиня контакт-центру Олександра Ушакова.

Питання вирішили по телефону за кілька хвилин. Більшість дзвінків в контакт-центрі отримують саме від пенсіонерів, інші ж вирішують аналогічні питання переважно на сайті у особистому кабінеті чи через чатбот.

"Це можна зробити в будь-який час доби і в будь-якому місці, тобто людині не потрібно орієнтуватися на графіки роботи і, наприклад, не очікувати на лінії для того, щоб отримати відповідь на ваше питання. Ви можете сформувати рахунок, не виходячи з дому і також різні довідки - це довідка про відсутність заборгованості, довідка для нарахування пільг або субсидій і також акт звірки", - уточнює старша фахівчиня контакт-центру Олена Новікова.

Оператори розповідають, що отримують і незвичні для них питання: чи вистачить газу на зиму та чи зросте його вартість. У "Нафтогазі" запевняють, що підготовка до холодів розпочалася ще з весни.

"Група "Нафтогаз" активно готується до опального сезону. Зараз відбувається дуже активний процес накопичення природного газу в наших підземних сховищах і ми впевнено пройдемо цей опалювальний сезон з теплом та природним газом. Національна компанія "Нафтогаз" діє виключно в національних інтересах, тому ціни підвищуватися протягом наступного опального сезону не будуть, вони стабільні. Маю заспокоїти всіх українців - мільйони наших домогосподарств, наших споживачів все буде в цьому відношенні абсолютно чітко, стабільно ціни залишаються без змін", - відповів голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

Споживачі, зі свого боку, для сталого проходження опалювального сезону можуть заздалегідь перевірити та обслужити свої газові прилади. Незайвим буде забезпечити електрозалежні котли альтернативним джерелом живлення і за можливості до зими варто утеплити власні оселі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ціна на газ для споживачів в Україні не зміниться щонайменше до кінця квітня наступного року.

Головне