Три місяці тримали за ґратами за перетин кордону, а після - "мішок на голову" та повезли в невідомому напрямку

Три місяці тримали за ґратами за перетин кордону, а після -

Кримська татарка розповіла про незаконне ув'язнення та фабрикування справи російською владою. Про це повідомила Леніє Умєрова, кримська татарка в ексклюзивному інтерв'ю для "Ми-Україна".

Вона поділилася деталями свого затримання та ув'язнення російською владою.

За словами Умєрової, її утримували за ґратами протягом трьох місяців за нібито незаконний перетин кордону. Після цього їй одягли мішок на голову та перевезли в невідомому напрямку.

Дівчина розповіла про низку безпідставних звинувачень, які їй висували. Спочатку її звинуватили у "їзді по дорогах без дозволу". Потім - у розповсюдженні "закладок". Коли Леніє намагалася довести свою невинуватість і дістати паспорт, її звинуватили у "чиненні спротиву". Зрештою, їй висунули звинувачення у шпигунстві.

Ця історія висвітлює методи, які використовує російська влада для переслідування кримських татар та інших громадян України на окупованих територіях.

Нагадаємо, кримська татарка Леніє Умерова розповіла, що під час супроводу на обмін українців заводили з мішками на голові. Про це йдеться в ексклюзивному інтерв'ю "Ми-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, критична ситуація на лівобережжі Куп'янська комунальники не можуть відновити інфраструктуру. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.