Травили в соцмережах режисера церемонії відкриття Олімпіади-2024: заарештували семеро людей у Франції

Травили в соцмережах режисера церемонії відкриття Олімпіади-2024: заарештували семеро людей у Франції

Правоохоронці у Франції заарештували сімох людей через кібербулінг, спрямований проти художнього керівника церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 у Парижі Тома Джоллі.

Про це повідомляє France info.

Прокуратура Парижа ще влітку розпочала розслідування за фактом кіберпереслідувань, після скарги Томаса Джоллі.

“Він був об'єктом погроз і образ у соціальних мережах, критикуючи його сексуальну орієнтацію та його неправильно припущене ізраїльське походження", -  зазначає прокуратура Парижа.

За попередньою інформацією, сім осіб були взяті під варту в рамках цього розслідування, а саме 57-річна жінка та шість чоловіків віком від 22 до 79 років. Один з чоловіків подбав про те, щоб стерти вміст свого комп’ютера перед тим, як піти на виклик до слідчих.

Їх затримали слідчі Центрального управління по боротьбі зі злочинами проти людства та злочинами на ґрунті ненависті (OCLCH).

Їх викличуть до 17-ї палати Паризького кримінального суду, де їм доведеться відповісти за погрози вбивства, образи щодо сексуальної та релігійної орієнтації та кіберпереслідування проти Джоллі. 

Підозрюваним загрожує 7 років в'язниці та штраф у розмірі 75 тисяч євро.

Нагадаємо, Олімпійська чемпіонка з боксу з Алжиру Іман Хеліф подала кримінальну скаргу до паризької прокуратури щодо кібербулінгу. У позові серед інших згадуються імена відомих особистостей, зокрема Джоан Роулінг та Ілона Маска.

Як писав "Ми-Україна" раніше, трудовий суд Бразилії виніс рішення проти Mercedes-Benz, зобов'язавши автовиробника виплатити 7,3 мільйона доларів компенсації за дискримінацію та утиски працівників на заводі в штаті Сан-Паулу.

Головне