Транзит зерна через Польщу стане швидшим: його перевірку перенесли до Клайпеди

Транзит зерна через Польщу стане швидшим: його перевірку перенесли до Клайпеди

Задля нарощування обсягів експорту та скорочення часу на транзит перевірки українських аграрних вантажів перенесуть з польського кордону до порту Клайпеди (Литва). Про це інформує пресслужба Мінагрополітики.

Відповідної домовленості було досягнуто у вівторок, 3 жовтня, в ході перемовин міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського з польським та литовським колегами - Робертом Телусом та Кястутісом Навіцкасом.

"Протягом наступних двох днів буде перенесено ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль з українсько-польського кордону в порт Клайпеди (Литва), для всіх аграрних вантажів, які прямують в даний порт", - йдеться у повідомленні.

Цей механізм ініціювала українська сторона, Польща та Литва його підтримали.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 1 жовтня голова Мінрозвитку громад Олександр Кубраков повідомив, що з портів Великої Одеси вийшло кілька суден з продовольством та металом. За словами міністра, три судна з агропродукцією та залізною рудою вийшли з портів “Чорноморськ” та “Південний”. Інші п’ять нових кораблів направляються до портів Великої Одеси на завантаження.

Головне