Транслювали гімн рф та промову Путіна: у Польщі хакери зламали залізничні частоти

Транслювали гімн рф та промову Путіна: у Польщі хакери зламали залізничні частоти

У Польщі в районі міста Щецин у ніч на 25 серпня хакери зламали залізничні частоти і транслювали гімн росії та фрагменти промови Володимира Путіна.

Про це повідомило видання Wyborcza з посиланням на залізничників. Як зазначається, це сталося одразу після екстреної зупинки залізничного руху.

Близько 21 години невідомі майже безперервно почали транслювати сигнал тривоги. Радіочастоти для окремих маршрутів не шифруються, саме тому знайти їх не було проблемою. Такий сигнал приймали в потягах і на постах. Таким чином це призвело до зупинки руху залізничного транспорту на двох лініях.

Вже о 22 годині радіосигнал почав передавати російській гімн. Пізніше подібне повторилися на інших частотах, зокрема, у районі Великопольщі. Речниця компанії-менеджера польської залізничної інфраструктури PKP Polskie Linie Kolejowe Магдалена Янус зазначила, що це була хакерська атака. Про інцидент повідомили Службі внутрішньої безпеки та в інші правоохоронні органи.

Янус розповіла, що внаслідок хакерської атаки вимушено зупинилося понад 20 потягів. Повноцінний рух навколо Щецина відновили тільки близько 2 години ночі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, кіберспеціалісти викрили групу хакерів. Вона роками шпигувала за співробітниками посольств чотирьох країн у Білорусі. Свою діяльність хакери проводили і після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зловмисники стежили за 15 пристроями, які належали дипломатам з двох країн Європи, одного з Південної Азії та одного з Африки.

Головне