"Трампу більше не можна довіряти владу": ексвіцепрезидент США заявив, що голосуватиме за Гарріс 

Віцепрезидента США за часів Джорджа Буша-молодшого та багаторічний республіканець Дік Чейні оголосив по свою підтримку кандидатки від Демократичної партії Камали Гарріс на прийдешніх президентських виборах.

Як пише Sky News, 83-річний політик заявив, що Дональд Трамп становить безпрецедентну загрозу для американської республіки.

"За 248 років історії нашої країни не було людини, яка б представляла більшу загрозу для нашої республіки, ніж Дональд Трамп.Йому більше ніколи не можна довіряти владу. Як громадяни, ми всі зобов'язані ставити інтереси країни вище за партійні інтереси, щоб захистити нашу Конституцію. Ось чому я віддам свій голос за віцепрезидентку Камалу Гарріс", - підкреслив він.

Цей крок ексвіцепрезидента продовжує лінію його відкритої критики Трампа, яка особливо посилилася під час невдалої кампанії його доньки Ліз Чейні за збереження місця в Конгресі від Вайомінгу в 2022 році. Примітно, що Ліз Чейні першою оголосила про підтримку батьком Камали Гарріс під час інтерв'ю на фестивалі The Texas Tribune в Остіні.

Рішення Діка Чейні є досить символічним, враховуючи його довгу кар'єру в Республіканській партії та роль віцепрезидента в адміністрації Буша з 2001 по 2009 рік. Відомо, що він багато років дружив з демократами, але ніколи не підтримував жодного з них на пост президента. Обидва Чейні - батько та донька - підтримували Трампа під час його успішної президентської кампанії 2016 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, відомий боєць UFC Конор Макгрегор оголосив про свій намір балотуватися на пост президента Ірландії на виборах, які відбудуться у 2025 році. 

Головне