Трамп запросив в уряду США військові літаки

Трамп запросив в уряду США військові літаки

Передвиборчий штаб Дональда Трампа звернувся до Білого дому та Секретної служби з запитом на використання військових літаків США. Це потрібно для забезпечення безпеки кандидата-республіканця в останні тижні перед виборами у США, дізнався CBS News.

Військові літаки, як вказано у запиті, потрібні для перевезення Трампа. Також його штаб запросив розширення безполітних зон над його резиденціями та місцями проведення мітингів, а також використання балістичного скла. Ці заходи виходять далеко за межі стандартних протоколів безпеки для кандидатів у президенти.

Причиною цього запиту стали два замахи на Трампа. Окрім того, він був ціллю змови, в якій брав участь громадянин Пакистану, пов'язаний з Іраном. Тегеран вважає експрезидента відповідальними за удар, який у 2020 році вбив іранського генерала Касема Сулеймані.

Президент Джо Байден заявив, що розпорядився надати Трампу "все, що йому потрібно", жартома додавши: "Якщо тільки він не попросить F-15".

Видання наголошу, що такі вимоги Трампа є "порушенням прецеденту". Досі жоден кандидат у президенти чи колишній лідер у нещодавній історії не перевозився військовим літаком перед виборами.

В коментарі CBS News представник Секретної служби Ентоні Гульєльмі запевнив, що Трамп і так "отримує найвищий рівень захисту". Йдеться про участь Пентагону у знешкодженні вибухових пристроїв, його перевезеннях, запровадження безполітних зон та застосуванням найновітніших технологічних систем безпеки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, експрезидент США Барак Обама, який бере участь у передвиборчій кампанії Камали Гарріс, висміяв продаж Дональдом Трампом фірмових Біблій

Головне