Трамп обрав кандидатом на посаду віцепрезидента США Джей Ді Венса: хто він такий

Трамп обрав кандидатом на посаду віцепрезидента США Джей Ді Венса: хто він такий

Дональд Трамп став офіційним кандидатом у президенти США від Республіканської партії. Він обрав сенатора від Огайо Джей Ді Венса своїм імовірним віцепрезидентом.

Про це він заявив у своїй соціальній мережі Truth Social.

"Після тривалих обговорень і роздумів, враховуючи видатні здібності багатьох інших, я вирішив, що найкращим кандидатом на посаду віце-президента США є сенатор Джей Ді Венс від штату Огайо", – сказав Трамп.

Серед досягнень Венса Трамп відзначив службу в морській піхоті США, роботу у фінансовій сфері та ІТ, а також його юридичну освіту.

"Як віцепрезидент, Джей Ді Венс буде захищати Конституцію, підтримувати наших військових і працювати над відновленням величі Америки", – підкреслив Трамп.

Хто такий Джей Ді Венс?

 

Венс виріс у Джексоні, штат Кентуккі, і Мідлтауні, Огайо. Своє дитинство, яке було важким через бідність і знущання, він описав у мемуарах "Сільська елегія" (Hillbilly Elegy), які стали бестселером. Мати Венса боролася з наркозалежністю, тому він часто жив із бабусею.

Після закінчення школи він приєднався до Корпусу морської піхоти і служив в Іраку як офіцер по зв'язках з громадськістю.

У 2022 році Венс був обраний до Сенату США, перемігши колишнього представника Демократичної партії Тіма Райана у виборах за місце в штаті Огайо.

У 2016 році Венс критикував Трампа, коли його мемуари використовували для пояснення популярності Трампа серед білих сільських виборців. Він навіть припускав, що Трамп може бути "американським Гітлером", називав його шкідливим і порівнював із наркотиком.

Готуючись до виборів у Сенат у 2022 році, Венс змінив свою позицію, видаливши суперечливі твіти і визнавши заслуги Трампа за виконану ним роботу на посаді.

Наразі Джей Ді Венс, з усіх потенційних кандидатів від республіканців на посаду віцепрезидента США, найбільш підтримує позиції Дональда Трампа.

Що він говорить про Україну?

 

Політик є найбільшим критиком допомоги Україні. Зокрема, Джей Ді Венс пропонував, щоб Київ оголосив нейтральний статус, розпочав переговори з рф та погодився на територіальні поступки.

Водночас, союзник Дональда Трампа закликав США сконцентруватися на суперництві з Китаєм.

У статті для The New York Times він висловив думку, що у Києві та Вашингтоні мають визнати, що ціль президент Володимира Зеленського повернути кордони України 1991 року є нереалістичною.

Варто зауважити, що кандидат на посаду віцепрезидента не обов'язково впливатиме на політику майбутнього президента США щодо України. До прикладу, в адміністрації Джо Байдена Камала Гарріс не займається українськими питаннями. Однак вибір Трампа підкреслює наявність скептичного ставлення до підтримки України серед його найближчого оточення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США підтримують ініціативу України залучити росію до Саміту миру.

Головне