Трагедія на авіашоу у Франції: пілот загинув під час показового польоту (відео)

Трагедія на авіашоу у Франції: пілот загинув під час показового польоту (відео)

Під час авіашоу у французькому місті Лаванду літак Fouga Magister, керований досвідченим пілотом, зазнав аварії та впав у води Середземного моря. Місцева влада департаменту Вар підтвердила загибель пілота, тіло якого було виявлено рятувальниками.

Як пише Reuters, авіашоу проводилося в рамках урочистостей з нагоди 80-ї річниці висадки союзних військ у Провансі. Серед учасників заходу була і знаменита пілотажна група французьких ВВС "Патруль де Франс", яка скасувала свій виступ після трагедії.

Французька влада розпочала розслідування для з'ясування причин катастрофи. Цей інцидент став другою авіакатастрофою у Франції за останні дні. Днями на сході країни сталося зіткнення двох французьких винищувачів, внаслідок якого загинули двоє військовослужбовців, а один вижив.

Fouga Magister - це французький реактивний навчально-тренувальний літак, який широко використовувався у 1950-х та 1960-х роках. Незважаючи на те, що цей тип літака вже не перебуває на озброєнні, він все ще популярний серед ентузіастів авіації та часто бере участь у показових польотах та авіашоу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у росії повідомили про смерть одного з пілотів борту Ту-22М3, який зазнав аварії 15 серпня.

 

Головне