Товари військового призначення можна перевозити через всі пункти пропуску на кордоні України

Товари військового призначення можна перевозити через всі пункти пропуску на кордоні України

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка спрощує постачання військових товарів через кордон України. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Всі пункти пропуску на кордоні України повинні відкрити для товарів військового призначення, зокрема тих, що надходять від держав-партнерів.

Оновлений підхід до перевезення військових вантажів суттєво спростить логістичні процеси для компаній. Це дозволить заощадити час та уникнути затримок, спричинених перевантаженням окремих пропускних пунктів.

До цього моменту транспортування товарів військового призначення було обмежене вузьким переліком пунктів пропуску: лише половина автомобільних та залізничних переходів на кордоні з ЄС була доступна для таких перевезень.

На молдовському кордоні ситуація була ще більш обмеженою - менше чверті автомобільних та трохи більше половини залізничних пунктів пропуску могли обслуговувати військові вантажі. Нові правила значно розширюють можливості для ефективного постачання.

Раніше такі товари можна було перевозити лише через 9 автомобільних пунктів і 9 залізничних на кордоні з ЄС, а також 10 автомобільних та 8 залізничних на кордоні з Молдовою.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Маріуполі спалахнула пожежа біля нової військової бази окупантів у районі "Хладокомбінату". Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні через негоду, яка вночі накрила низку регіонів, без світла залишилися 96 населених пунктів. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.
 

Головне