Торгував вибухівкою та боєприпасами: на Одещині викрили правоохоронця

Торгував вибухівкою та боєприпасами: на Одещині викрили правоохоронця

Працівники Державного бюро розслідувань викрили співробітника правоохоронних органів на торгівлі вибухівкою та боєприпасами.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Як зазначається, правоохоронець крав зброю у своїй військовій частині. Потім він шукав охочих придбати її серед представників криміналітету, які раніше притягувались до відповідальності за торгівлю зброєю.

"За оперативними даними, ділок налагодив незаконний збут з листопада 2022 року й з того часу встиг продати набої та гранати Ф-1", - йдеться в повідомленні.

Однак 12 квітня 2023 року правоохоронця було затримано під час реалізації чергової партії бойових припасів та зброї. Майже півтори тисячі патронів та пістолет зловмисник хотів збути за 600 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у незаконному збуті зброї (ч. 1 ст. 263 КК України) та обрання йому запобіжного заходу. Встановлюється джерело надходження зброї та інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Одесі затримали інформатора окупантів – чоловік допомагав росіянам атакувати місто “шахедами”. Затриманий повідомляв загарбникам дані про місця розташування підрозділів Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу Одеси. Отримані координати росіяни використовували для ударів дронами.

Також Служба безпеки України затримала в Хмельницькому проросійського пропагандиста, який працював на Віктора Медведчука та закликав до поділу України. Ще до початку повномасштабного вторгнення він входив до пулу політичних піарників, які працювали на Медведчука.

Головне