Тіл ніхто не бачив: Буданов нагадав, що росія так і не надала нової інформації про катастрофу Іл-76

Тіл ніхто не бачив: Буданов нагадав, що росія так і не надала нової інформації про катастрофу Іл-76

росія так і не надала Україні ніякої інформації про загиблих українських військовополонених при падінні літака Іл-76, які нібито знаходилися на борту. Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Він наголосив, що тіл загиблих, якщо вони і були, нікому не показали. 

"Поки що тіл ніхто не бачив. Це знову ж таки повертає нас до того самого питання, а хто ж там був, у якій кількості, чи був там узагалі і що там насправді сталося? Коли росія каже, що там усе очевидно - Україна збила, а потім нікого не допускає і не показує ні уламків, ні тіл, які мали б довести світові, що Україна винна, то цього немає", - заявив Буданов.

Також очільник ГУР МО додав, що російська сторона не надала взагалі ніякої нової інформації щодо катастрофи.

"Ми зверталися, що міжнародна спільнота має провести (розслідування - ред.), оскільки цілком очевидно, що Україна не зможе цього зробити на території росії. На тіла ми чекаємо. Немає ні тіл, ні міжнародних розслідувачів", - заявив Кирило Буданов.

Водночас він заявив, що усе це свідчить про спроби росіян приховати певні обставини у цій справі.

Як повідомляли "Ми-Україна", у росії заявили про готовність передати Україні тіла полонених, які нібито загинули внаслідок аварії літака Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня. Український омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на цю заяву, висловивши переконання, що російська сторона знову намагається використати тему падіння літака для своїх цілей.

Головне