TikTok видалив акаунти держЗМІ рф через підозру у впливі на вибори у США

TikTok видалив акаунти держЗМІ рф через підозру у впливі на вибори у США

TikTok видалив акаунти, повʼязані з російськими державними ЗМІ, за “участь у прихованих операціях впливу”.

Про це повідомляє Sky News.

У TikTok пояснили, що це частина зусиль соцмережі, спрямованих на запобігання дезінформації напередодні президентських виборів у США.

Мова йде зокрема про акаунти медіагрупи "Россия сегодня", до якої входять "РИА Новости", "Спутник", телеканал RT.

Раніше ці акаунти були обмежені у Великій Британії та ЄС, а також вони мали позначку як ЗМІ контрольовані державою. Тепер їх заборонили назавжди.

Варто зазначити, що у вересні США ввели санкції проти каналів роспропаганди за спробу впливу на вибори. Після цього Meta заборонила на своїх платформах акаунти "Россия сегодня", RT та інших держмедіа рф.

Нагадаємо, мережа TikTok заблокувала 37 акаунтів, пов'язаних з російською пропагандою. Серед заблокованих - облікові записи Sputnik, що входить до медіахолдингу RT, а також акаунт RT International.

Крім того, Meta забороняє акаунти Russia Today та інші російські державні ЗМІ. Заборона стосуватиметься таких платформ, як Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росія створила більше контенту за допомогою штучного інтелекту для впливу на майбутні президентські вибори у США, ніж будь-яка інша іноземна держава.

Головне