Тероризму немає виправдання: Сибіга висловив співчуття через теракт в Анкарі

Тероризму немає виправдання: Сибіга висловив співчуття через теракт в Анкарі

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга відреагував на теракт у Туреччині, який стався наступного дня після його офіційного візиту до цієї країни. Слова співчуття він опублікував на своїй сторінці у соцмережі Х.

Він висловив щирі співчуття родинам загиблих та постраждалим внаслідок нападу.

"Я глибоко засмучений тим, що така трагедія сталася сьогодні в Туреччині, яку я мав честь відвідати буквально вчора. Тероризму немає виправдання. Я висловлюю почуття солідарності з нашими турецькими друзями та висловлюю свої співчуття тим, хто втратив життя", - вказано у дописі.

Теракт в Анкарі 23 жовтня: що відомо на цю годину 

  • 23 вересня стався напад на штаб-квартиру компанії у Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAS), яка є наріжним каменем оборонної промисловості Туреччини. Нападники під'їхали до об'єкта на автомобілі. На території комплексу пролунав потужний вибух, після чого почалася перестрілка між нападниками та силами безпеки. 
  • Під час атаки надходили повідомлення про можливе захоплення заручників. Силовикам вдалося ліквідувати двох нападників.
  • Внаслідок теракту загинули четверо людей, серед яких - один таксист. Ще щонайменше 14 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.
  • Після нападу влада Туреччини обмежила доступ до соціальних мереж у країні, включаючи Facebook, Instagram, X та TikTok. Наразі жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за атаку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, турецька компанія Baykar підписала угоду про співпрацю з Україною.

Головне